PORTRET

ANOUK TAEYMANS

Liefde voor mooie interieurs

Lees verder

Ik ben Anouk Taeymans.

Ik ben architecte, binnenhuisarchitecte en meubelontwerpster. Na mijn opleiding voor burgerlijk ingenieur in Leuven, werkte ik als architecte in Oslo, Noorwegen. Toen ik na vier jaar terugkeerde naar Belgiƫ, had ik twee doelen voor ogen: mijn eigen objecten ontwerpen en een bedrijfje oprichten. En dat is gelukt! In 2015 richtte ik byANOUK op. Vandaag heb ik een medewerker voltijds in dienst. En daarnaast werk ik ook regelmatig samen met freelancers en stagiaires.

Het ontwerp waar ik het meest trots op ben?

Dat is mijn eerste meubelontwerp. MyShelf. Het is een wandplanksysteem in eikenhout dat je volledig naar wens kan ophangen, zonder de hulp van een timmerman of meubelmaker. Het kostte veel werk, maar toen ik het systeem kon patenteren, was ik ‘over the moon’. MyShelf toont mijn passie voor het ontwerpen van innovatieve, sierlijke, warme en elegante producten.

“Warmte en elegantie vormen de rode draad door mijn ontwerpen”

 

 

 

 

 

 

 

“Waar ik het meeste van hou, is menselijk contact”

Ik geef de voorkeur aan interieurontwerp; ik doe het liever dan architectuuropdrachten. Ik hou er immers van om mensen te ontmoeten, zowel in een B2C als een B2B context. Luisteren naar hen, zaken bespreken, advies geven over het ontwerp en de stijl van hun huis, hun kantoor, showroom, beursstand, winkel … Ik hou van de afwisseling die het werk me brengt. En ik hou vooral van het menselijk contact, de interactie. Ik droom ervan om een restaurant te ontwerpen en in te richten, om ervan te maken wat het zou moeten zijn: een plek waar het echt gezellig is.

Ik ben ook gefascineerd door ondernemen. Ik werk regelmatig samen met merken die mijn visie op esthetiek, kwaliteit en duurzaamheid delen. En ik zoek constant naar nieuwe uitdagingen en innovatieve manieren om mijn visie te uiten. In oktober ben ik bijvoorbeeld uitgenodigd door Facq, om te spreken over badkamertrends. Ik ga die illustreren aan de hand van mijn favoriete items binnen het assortiment van Facq. Ik kijk er al naar uit!

byanouk.com

“Ik zoek altijd naar nieuwe manieren om mijn visie uit te drukken”

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up