VRAGEN STAAT VRIJ

WATERLEKKEN

Een lek, een verstopte gootsteen, een leiding die het begeeft. Water is meestal een bron van plezier, maar kan ook veel ellende veroorzaken. Daarom zou het handig zijn dat je meteen verwittigd wordt in geval van waterschade zodat je snel kan reageren om een ramp te vermijden. Zo komen er geen peperdure herstellingen aan te pas.

lees meer

Strijd tegen de tijd

Een leiding die het begeeft, een oude wasmachine die begint te lekken … liters water verspreiden zich meteen door de hele woning!

Op zo’n moment moet je snel reageren om een overstroming en gezondheidsproblemen op lange termijn te vermijden. Bij waterschade zijn in de helft van de gevallen de muren aangetast en in 83% van de gevallen treedt er schimmel op die zich in nauwelijks 24u verder verspreidt!

Met allergieën, astma-aanvallen en ademhalingsproblemen als gevolg …

Peperduur en onvervangbaar

Hoeveel kost waterschade? Een herstelling kan veel kosten. Maar vaak gaat het om meer dan geld.

Soms moet een muur opengebroken worden om bij de beschadigde leiding te kunnen en ze te herstellen. Dat maakt de tussenkomst van de loodgieter alleen maar duurder. De gemiddelde kost van een herstelling in Europa is 2 297 euro. 28% van de gezinnen worden niet terugbetaald en als de verzekering wel tussenkomt, is dat meestal voor zo’n 61% van de totale kost. Naast het financiële aspect, verlies je ook spullen waar je geen waarde op kan zetten: foto’s, tekeningen van de kids …

Het gebeurt niet alleen bij anderen

Neen. Een gezin op twee heeft al wel ’s te maken gehad met waterschade.

Per jaar worden er meer dan 110 000 gevallen van waterschade behandeld door de verzekeringen in België. Die kunnen veroorzaakt zijn door een probleem aan de hoofdleiding, vooral wanneer die het begeeft in een periode van vriesweer, of door een kleine lek die niet is opgemerkt en geleid heeft tot grote schade. Een andere oorzaak die vaak terugkomt: een wasmachine of vaatwasmachine die niet goed werkt.

De oplossing?

Opsporing

93% van de kleine en grote rampen zouden vermeden kunnen worden. Hoe? Door de lekken op tijd op te sporen.

Daarvoor bestaan er slimme, gesofisticeerde en eenvoudige oplossingen. Wij vertellen je hiernaast meer over die van HONEYWELL en GROHE.

HONEYWELL

lees meer

Video
Share

Your name

Your e-mail

Name receiver

E-mail address receiver

Your message

Send

Share

E-mail

Facebook

Twitter

Google+

LinkedIn

Contact

Send

Sign up

Sign up